giant tcr advanced

Wij hebben een klant blij mogen maken met de Giant TCR Advanced Pro Team Disc. Mooi mat/glossy zwart met tanwall banden van Schwalbe en een Ultegra R8020 groep.

_

Ingetogen Allrounder

Giant is letterlijk een reus. Ze producen enorm veel fietsen en componenten. Ze produceren en assembleren zelfs voor andere fietsmerken. Deze Taiwanese reus is ondanks dat toch best bescheiden.

Ze hebben geen marketing campagnes waarin ze van de daken schreeuwen dat ze de beste zijn. Dat ingetogen karakter siert ze wel.

Deze TCR Advanced Pro met zijn zwarte kleur en neutrale frame vorm is net zo ingetogen. Maar ondanks dat is het wel een fiets met een enorme hoeveelheid kennis en engineering in zich.

De TCR Advanced Pro is in 2021 opnieuw ontworpen en bestaat uit een Advanced-grade composiet frame met een perfecte verhouding tussen stijfheid en gewicht én een aerodynamisch vormgegeven balhoofdbuis, onderbuis en voorvork.

Een andere vernieuwing is de extra frame- en voorvork ruimte voor bredere banden (tot 32mm)

Dit gepatenteerde zadelpen ontwerp biedt de perfecte balans tussen een laag gewicht, superieure rijkwaliteit en aerodynamica.

Volledige Shimano Ultegra groepset (mechanisch) met een Giant PowerPro power meter in de crank.

Tubeless wielset, 42mm hoge carbon velgen. Er kan zelfs met banden van 32mm gereden worden.

De TCR heeft een aerodynamisch ontworpen frame en vork. Er is meer aerodynamische efficiëntie en minder luchtweerstand bij wind uit wisselende richtingen in vergelijking met de traditionele, druppelvormige buizen.

_

SLR-1 Wielset

De wielset van deze TCR is van Giant zelf. Giants hookless velg design verbetert de algehele duurzaamheid en zorgt voor een bredere binnenmaat zonder dat daarbij onnodig gewicht wordt toegevoegd.

Onderscheidend punt is de geoptimaliseerde lay-up van carbon, met behulp van Finite Element Analysis (FEA). Het materiaal wordt daarmee alleen aangebracht op de plaatsen waar dat nodig is. Dat zorgt voor een uitzonderlijk robuuste structuur en een laag gewicht.

De SLR WheelSystem Low Friction Naaf minimaliseert het verlies aan kracht. Dit komt door het gebruik en de nauwkeurige montage van interne onderdelen die lagerwrijving tegenaan.

Op deze velgen hebben we mooi Schwalbe banden gemonteerd. De Schwalbe ONE TLE en Schwalbe PRO ONE TLE tubeless banden zijn, samen met Giant en Maxxis banden één van de weinige tubeless banden die passen op de hookless velgen van Giant.