_

Over Cervélo

Cervélo is opgericht in 1995 toen twee ingenieurs, De Canadees Phil White en de Nederlander Gérard Vroomen, besloten om snellere tijdritfietsen te ontwikkelen.

Vanaf 1986 waren beide al betrokken bij het ontwerpen van fietsen, maar Cervélo begon pas écht toen Gérard benaderd werd om de snelst mogelijke tijdritfiets voor een Italiaanse prof wielrenner te ontwerpen.

Inmiddels zijn we 20 jaar verder, maar is het doel van Cervélo nog steeds hetzelfde én eenvoudig: Het ontwikkelen van werelds snelste fietsen. En dan maakt het niet uit of je een kampioen bent of een zondagsfietser, Cervélo heeft de beste racefiets voor jou.

_

Team Jumbo-Visma rijdt op Cervélo

Vanaf 2021 rijdt Team Jumbo-Visma op fietsen van Cervélo. De atleten van de Nederlandse ploeg krijgen verschillende modellen tot hun beschikking, waardoor zij in verschillende terreinen optimaal kunnen presteren op hun nieuwe bolides..

Cervélo zal samen met Team Jumbo-Visma nieuwe producten ontwikkelen om de ploeg te helpen met het bereiken van de gestelde doelen. Primoz Roglic, Wout van Aert, Marianne Vos en onze andere renners hebben met de R5 disc, S5, P5 en Caledonia de keuze om de meest geschikte fiets voor elke wedstrijd te kiezen. De fietsen van de vrouwenploeg en het Development Team worden uitgerust met Reserve carbon wielen, mede ontwikkeld door Cervélo.

Een dag tijdens het Trainingskamp

_
Het is een mooie stap voor ons team. Cervélo is een innovatief en vooruitstrevend merk. We zijn erg blij dat onze wielerteams vanaf volgend jaar op Cervélo rijden. Ik heb er vertrouwen in dat we samen verder kunnen bouwen aan de best mogelijke fiets. Samen innoveren en streven naar het allerbeste is onze dagelijkste doelstelling.

Richard PluggeAlgemeen directeur van Team Jumbo-Visma

_

De S-Series & S5

De S-series  fietsenen de S5 zijn gemaakt voor SPEED!! De meest aerodynamische racefietsen ter wereld. Als je snelle tijden wilt neerzetten, je eigen Strava record wilt aanscherpen of wedstrijden en sprints wilt winnen, dan is de S-serie écht wat voor jou! Stijf, aero en écht snel!!!

De Caledonia 5

Met de Caledonia 5 combineert Cervélo het beste van twee werelden. Een aeroracer die voldoende ruimte biedt voor bredere banden en dus extra comfort. De Caledonia laat een maximale bandbreedte van 34 mm toe. Je kan met deze Endurance racefiets dus echt wel overal uit de voeten.

De Áspero

_

De Cervélo Áspero is een gravelbike waarbij de nadruk ligt op snelheid. De geometrie neigt meer naar een racefiets,  dit is vooral merkbaar dankzij het directe stuurgedrag. Dat was overigens ook het doel van Cervélo: een gravelbike maken die echt gemaakt is om hard mee te rijden.