_

Over Liv

Wat heb je als fietsende vrouw nodig om optimaal te genieten van je fietspassie? Dat is de vraag die ze steeds stellen als ze bij Liv fietsen en bijpassende accessoires maken. Voor Liv tellen de drie F’s: Fit, Form en Function. Oftewel: de fietsen en toebehoren moeten passen bij het lichaam van een vrouw, functioneel zijn én eruit springen qua looks.

Alles begint met wetenschappelijk ergonomisch onderzoek. Daarbij kijken ze onder andere naar damesspecifieke verhoudingen en krachtverdeling. Met behulp van deze gegevens ontwerpen ze bij Liv de fietsframes. Zo krijgt elk type fiets in de Liv-collectie een eigen geometrie én onderdelen welke op het vrouwelijk lichaam zijn afgestemd. Denk aan een aangepast zadel, een smaller stuur en remhendels die dichterbij zijn geplaatst.

LIV_Logo
_

Een Vrouw Specifieke Fiets

De meest invloedrijke factor met betrekking tot framegeometrie is de verhouding tussen romplengte en beenlengte. In plaats van alleen te focussen op lichaamslengte, heeft Liv ontdekt dat deze verhouding de grootste invloed heeft op hoe een vrouw fietst en hoe ze op de fiets gepositioneerd is. De database met gegevens over wereldwijde lichaamsverhoudingen laat zien dat vrouwen gemiddeld genomen een korter bovenlichaam en langere benen hebben dan mannen. Zou je nu een vrouw op een mannenframe met de correcte framemaat zetten, dan zit ze teveel voorovergebogen op de fiets. Dat resulteert in een te extreme romphoek en – juist omdat ze zover uitgerekt zit – ook een extreme okselhoek.
Zelfs als je een vrouw bent die niet de ‘gemiddelde’ verhouding tussen romp- en beenlengte heeft, dan zijn er nog steeds verschillen die invloed hebben op de manier waarop je fietst.

Drie F’s: Fit, Form en Function

_

_

Liv Avail AR

De Avail AR biedt toegang tot een totaal nieuw en onbekend palet aan fietsmogelijkheden dankzij haar comfortabele en stabiele rijgedrag op verharde en ruwe wegen. Of je nu over asfalt zoeft of op avontuur gaat via een onverharde binnenweg, deze fiets rijdt soepel op vlakke wegen, is levendig op beklimmingen en biedt vertrouwen in de afdalingen.

Liv Tempt

Met een wendbaar aluminium frame voorzien van een geometrie die speciaal voor vrouwen is ontwikkeld en 27,5-wielen die snelheid, efficiëntie en controle combineren, neemt de Tempt je mee van makkelijke bospaden tot zeer uitdagende singletracks. Een soepele geveerde voorvork en krachtige schijfremmen bieden aanvullend vertrouwen en controle.

_

Liv Pique

De Giant Pique 29 heeft 100 mm voor- en achtervering waarbij het Maestro veersysteem is afgestemd op vrouwen. Met een remote lockout en crosscountry-specifieke seatdropper is de Pique zowel geschikt voor XC-racers als recreatieve rijdsters. Snel omhoog én snel naar beneden. Een veelzijdige xc-/trailbike met een voorliefde voor serieuze mountainbike snelheid.