_

Over Cannondale

Cannondale is een merk waar de passie vanaf spat. Cannondale is ontstaan in Amerika in 1971. In het verleden veroorzaakte Cannondale een ware revolutie op fietsgebied, toen zij met hun oversized aluminium frames een nieuw level van gewicht, stijfheid en efficiëntie behaalde.

Toen de Italiaan Ivan Gotti in 1997 van de Saeco-Cannondale ploeg de Giro D’italia won op een Cannondale Caad racefiets werd Cannondale ook in Europa populair.

Ook de mountainbikes van Cannondale zijn erg populair. Op het gebied van innovatie is Cannondale bekend door zijn Lefty voorvorken.

De Cannondale mountainbikes bieden onwaarschijnlijke rijeigenschappen en de XC-wendbaarheid wordt gecombineerd met all-mountain stabiliteit. Ook voor de beginnende mountainbiker is er zat keuze bij dit Amerikaanse merk.

_

Zie onze voorraad Cannondale Fietsen

_

De Lefty Voorvork

Al zeven generaties lang brengt Cannondale de karakteristieke Lefty voorvork op de markt. In verschillende type mountainbikes en in diverse uitvoeringen. Na zeven generaties is het tijd voor número Ocho! Acht, in het Spaans.

De Ocho is de eerste enkelvoudige XC-vork met een enkelvoudige kroon ter wereld en bespaart gewicht op de meest voor de hand liggende manier.

  • Stijf waar nodig
  • Ultralicht
  • Soepele vering

Ocho Lefty

_
_

De Systemsix

Door diverse ingenieuze snufjes is dit de allersnelste racefiets van Cannondale. De SystemSix is, zoals de naam al zegt, opgebouwd als één systeem. Frame, vork, zadelpen, stuur, stuurpen en wielen (six) zijn volledig op elkaar afgesteld en werken als één geheel. Een super, super snelle machine!

De Supersix EVO

_

De Supersix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waar de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.

_

De CAAD13

Met meer dan 30 jaar ervaring, kunnen ze bij Cannondale rustig zeggen dat geen ander fietsmerk zo goed overweg kan met aluminium als zij. Licht, soepel en gebouwd met een verfijnde stijl: de CAAD13 SmartForm C1 topconstructie laat het allerbeste in aluminium boven komen.

De Trail

_

De Cannondale Trail is een stevige hardtail mountainbike met een goede afmontage om elk Nederlands XC parcours de baas te kunnen zijn. De nieuwe trail geometrie (Langer, lager en lichter) met verlaagde staande achtervork zorgt voor een beter comfort én een mooie, modernere look.