Is it a bird, is it a plane? No, het is de waanzinnig mooie Cérvelo Áspero. De Áspero is van zichzelf al een paradepaardje, maar in deze kleur, genaamd “purple sunset” is het echt een pareltje!

_

Cervélo Áspero

Er zijn nogal wat punten waarin de Áspero zich positief onderscheid van andere gravelbikes:

De Áspero stuurt licht maar is ook stabiel op hogere snelheden.
Frame gewicht onder de 1kg (incl. frame lak, maat 57cm)
Eigen carbon stuur speciaal ontwikkeld voor gravelritjes.
Er is ruimte voor 700x45mm én 27.5″x51mm banden.
De offset van de voorvork kan worden aangepast met behulp van een soort “flip chip” naar gelang de wiel keuze (700 of 27.5″), waardoor je altijd de juiste trail hebt.
De Áspero heeft géén “gimmicks” zoals scharnierpunten, vering, stuurpen met vering etc. De Áspero is puur gemaakt voor snelheid op gravel!
Comfort wordt bereikt door de carbon lay-up, de banden, de laag aangezette staande achterbrug, de 420mm lange liggende achterbrug en de ronde 27.2mm zadelpen.
Er is een Bento mount op de bovenbuis en er is ruimte en mounts voor 3 bidonhouders.
De kunststof beschermplaat bij de BB/onderbuis voorkomt schade door impact van stenen.

_

Trail Mixer

De offset van de voorvork kan worden aangepast met behulp van een soort “flip chip” naar gelang de wiel setup, waardoor je altijd de juiste trail hebt. Cérvelo noemt deze “chip” de TrailMixer.

trail mixer cervelo
_

Shimano GRX RX815

De GRX groep onderscheidt zich met zijn gravel specifieke componenten, geoptimaliseerde overbrengingsopties, robuuste onderdelen en stille, betrouwbare en stabiele aandrijflijn van de rest van de componentenwereld.

De GRX RX-815 DI-2 achterderailleur heeft een geïntegreerde kettingstabilisator; dit zorgt voor stillere fietservaring en betrouwbaarder en nauwkeuriger schakelen op grof terrein.

Voor ritten op asfalt heeft de derailleur een aan-/uitschakelaar voor de kettingspanner.

image