_

Over Salomo

Hallo! Welkom bij Salomo bikes. Ik ben Gerlof van Jaarsveld, oprichter van Salomo bikes, en vertel je graag hoe we zo tot deze winkel gekomen zijn.

De interesse in techniek en bedrijven heb ik al van jongs af aan. Altijd vroeg ik mij al af hoe dingen in elkaar zaten.
Zo haalde ik mijn speelgoed uit elkaar en later ook fietsen. Mijn vader plakte regelmatig thuis de banden van onze fietsen en zo deden we dat na.
Maar ook het fietsen zelf zat er van jongs af aan in. De vele kinderen bij ons in de woonwijk in Zaanstad, reden rond op BMX fietsjes en uiteindelijk heb ik er ook een gekregen. Een blauwe met blauwe banden waarvan regelmatig de achterband vervangen moest worden.
Een plastic zadel zonder enige voering, en zonder slot. Hier heb ik veel kilometers op weggereden en de eerste sprongen mee gemaakt.
Later hield ik me bezig met het opknappen en veranderen van oude fietsen. De basis voor wat ik nu doe is wat in mijn jeugd begonnen is. Fietsen aanpassen en zelf ook fietsen zijn nu de mix van Salomo bikes.

Het zelf fietsen in wedstrijd verband heb ik gedaan op de clubrondjes bij WV-westfrisia en HRTC-Hoorn. Maar voordat ik begon met wedstrijden en wielrennen was het de mountainbike die ik veel gebruikte. Al was mijn eerste sportfiets na de BMX wel een stalen Union racefiets met buis commandeurs. Deze bij toeval oranje fiets, kocht ik samen met mijn zus op Koninginnendag voor toen nog 70,- gulden. Hier wikkelde ik ook mijn eerste stuurlint op.

De allereerste keer naar het mountainbike parcours in Schoorl, was in 1996. Een vriend en ik werden door zijn moeder gebracht, omdat we nog geen rijbewijs hadden. In 1998 heb ik voor het eerst meegedaan aan Egmond pier Egmond en daarna bijna alle edities gereden.
Daarna ben ik MTB instructeur geweest in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Ook heb ik een aantal mountainbike marathons in de Belgische Ardennen gereden voordat ik de weg op ben gegaan. Dat was even heel erg wennen aan het schakelen met de remgrepen na al die jaren op de MTB.

Fietsen is niet alleen een sport maar ook een avontuur.
Dit avontuurlijke heb ik een aantal jaren geleden nog meer proberen te zoeken door wat langere ritten te doen op de racefiets in één of twee dagen. Met als verste bestemming tot nu toe de Duitse Vulcan Eifel.

Het klinkt misschien heel gek voor sommige anderen, maar ik heb dan echt super veel zin om de hele dag alleen een km of 250 weg te rijden. En wat er op die dag gebeurt weet je nooit maar altijd zie je wel iets moois van de natuur of maak je iets mee.
Zo reden we met een groepje vrienden richting de Duitse grens om een beurs te bezoeken. Bij de Ketelbrug rijd ik met mijn voorwiel in de fiets van mijn voorganger en komen we als tandem tot stilstand. Met 4 spaken minder was het onmogelijk om door te rijden. Ik kon het mezelf niet uitleggen dat dit het einde van mijn fietsrit zou zijn. Bijna twee uur later reed ik met een reserve wiel verder, die een collega gelukkig kon komen brengen.

De interesse, ervaringen en de winkel, hebben me gebracht tot nog meer plezier in mijn werk.

Salomo bikes wil niets liever dan fietsen afleveren waarmee jij jouw eigen avonturen kan beleven. Hier zorgen we voor met het hele team.

En via deze weg nodig ik je ook van harte uit om bij ons langs te komen, de koffie staat voor je klaar!

Met vriendelijke groet, Gerlof van Jaarsveld

beste dealer van cervelo in nederland
beste cervelo winkel in nederland
cannondale-winkel-noord-holland
cannondale-noord-holland
beste dealer van cervelo in nederland
beste dealer van cervelo in nederland
gripgrab-winkel
lake-schoenen
racefiets-winkel-noord-holland
salomo-bikes
beste-fietsenwinkel-noord-holland
Cannondale Synapse
_

Het Super Team

Gerlof

Verkoop Adviseur & Monteur

 

Ik ben Gerlof van Jaarsveld, geboren in 1981 in Zaanstad. Ik ben getrouwd met Karin en vader van 2 kinderen. Mijn hobby’s zijn wielrennen, mountainbiken en kite surfen

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in techniek. Het repareren van fietsen is ook vanaf mijn jonge jaren een onderdeel van mijn leven. Vanuit de interesse in een bedrijf en de hobby om te fietsen en ze te repareren ben ik in 2003 gestart met Salomo Bikes.

Tibor

Race & MTB Monteur

 

Ik ben Tibor, 20 jaar oud en ik woon in Medemblik. In mijn vrije tijd fiets ik graag een rondje door het bos op de mountainbike en speur ik het internet af naar de nieuwste fietsonderdelen.

Bij Salomo Bikes kwam ik terecht via een snuffelstage maar het beviel mij hier zo goed dat ik in 2016 mijn opleiding als Eerste Fietstechnicus ben gestart. Ondertussen werk ik al sinds 2015 met veel plezier bij Salomo Bikes en hoop ik dat hier nog vele jaren bij gaan komen.

Lars

Race & MTB Monteur

 

Ik ben Lars Wit, geboren in 2004 en woon in Middenmeer.
Mijn interesse ligt van jongs af aan al in de techniek en het werken met mijn handen.
Ik werk nu 4 jaar in de fietsenbranche, en sinds de zomer van 2020 doe ik de opleiding fietstechniek. Ik ben vanaf januari 2021 werkzaam bij Salomo Bikes, waar met veel plezier werk.

Naast mijn werk en opleiding rijd ik ook MTB wedstrijden  in Nederland, België en Duitsland, en ben ik vaak op de racefiets en/of mountainbike te vinden!