_

Over Santa Cruz

In 1993 werd Santa Cruz in California heel kleinschalig opgericht door pro-skateboarders. Nu, zo’n 25 jaar later is Santa Cruz in de MTB-scene uitgegroeid tot het meest coole merk.

Santa Cruz is niet alleen cool, maar ook zeer goed. Het staat bekend om zijn fantastische veersysteem: het VPP – “virtual pivot point” veersysteem. De framekwaliteit en rijeigenschappen zijn ongeëvenaard, ook krijg je een levenslange garantie op het frame.

Het gepatenteerd veersysteem heeft twee onafhankelijke links die in tegenovergestelde beweging draaien. Een systeem dat ervoor zorgt dat je een andere veercurve krijgt, waarbij je vering niet ingaat tijdens het trappen. Efficiënt klimmen en speels dalen!

Het is niet voor niks dat de Santa Cruz mountainbikes vaak worden uitgeroepen tot “MTB van het jaar” De Santa Cruz Blur is door Bikefreak-magazine in 2018 uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar’.

_

Team Santa Cruz Syndicate

Het Santa Cruz-Syndicate downhill raceteam is het beste “gravity” downhill team ter wereld.
De doelen worden ook dit jaar hoog gesteld, met Greg Minnaar en Luca Shaw als de racers voor het Santa Cruz-Syndicate downhill team.

Dit team was het eerste downhill team die een UCI downhill race reed op een 29-er downhillbike.
Toen alle drie de teamleden zich kwalificeerden binnen de top zes, kon er geen twijfel over bestaan ​​dat deze de Santa Cruz V10 29-er serieus snel was.

One manufacturer told us that its 29er downhill bike went four seconds faster over a two-minute course than its 27.5” equivalent. Even in the tight corners, the 29er was never appreciably slower.

Technical Writer, UKBikeRadar

Greg Minnaar

_
_

De Blur

Voorheen waren full suspension mountainbike met maar 100mm veerweg niet echt geschikt voor lastige, technische afdalingen. Je zat dan best wel met samengeknepen billetjes op het zadel. Met de nieuwe Santa Cruz Blur zal je merken dat dat niet meer het geval is.

De Highball

Dit jaar heeft Santa Cruz zich gericht op de verbetering van de Highball hardtail. De Highball is een échte race xc mountainbike, stijf en snel, maar dankzij de 27.2mm zadelpen, de aflopende bovenbuis en de dunne achtervork is deze racebak wel echt lekker comfortabel.

De Hightower

_

De Hightower is een veelzijdige mountainbike, een alleskunner, perfect voor agressief en snel over een technisch MTB parcours te raggen. Hij heeft 135 mm veerweg achter, 140mm veerweg voor en 29er wielen. De Hightower geeft je zelfvertrouwen om de remmen los te laten.