Onlangs hebben we deze Cannondale Scalpel Hi-MOD Ultimate een eerste servicebeurt mogen geven.

Deze XC-mountainbike van Cannondale is écht het ultieme XC racebeest.

Deze Cannondale Scalpel en zijn berijder doen 19-22 mei mee aan de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC). Dit houdt in; 4 dagen offroad ritten; 260km en 8000 hoogtemeters. Gaaf én loodzwaar.

_

Hope XCR Pro – X2 remmen

De Cannondale Scalpel Hi-MOD Ultimate is standaard uitgerust met SRAM Level Ultimate remmen. Dat is een zeer goede remset en met zijn 636g ook best licht.

Het kan echter nog lichter, sterker en exclusiever…. met een remset van het Britse Hope.
We hebben vorige week, tijdens de eerste servicebeurt de remset vervangen voor Hope XCR Pro – X2 remmen.

Dit is een bijzonder lichte, stijve en krachtige remset. De calipers zijn CNC gefreesd uit één stuk aluminium. Ook de behuizing van de remgrepen is uit aluminium gefreesd. De grepen zelf zijn van carbon en de boutjes van titanium.

Deze remset is ongeveer 200 gram lichter dan de originele Sram Level Ultimate remset.

_

Scalpel Hi-MOD Ultimate

Deze mountainbike is echt de crème de la crème. Met slechts 1900 gram inclusief demper is dit Scalpel-frame een van de absoluut lichtste dubbelgeveerde MTB-frames die ooit is gemaakt.

Het meest geavanceerde veersysteem dat ooit is gemaakt voor XC. Waar andere systemen prestaties verliezen om gewicht te besparen, levert deze gepatenteerde FlexPivot vering allebei.

Ongelofelijk licht, met onwerkelijke grip, acceleratie en controle waardoor je echt overal vol gas kunt gaan. Meer snelheid. Meer plezier.

Cannondale heeft de Scalpel een anderhalve graad vlakkere balhoofdhoek plus een graad steilere zitbuishoek gegeven, waardoor ze een XC-bike hebben gecreëerd die agressiever, bliksemsnel, leuker en stabieler is op elk soort parcours van Worldcup tot plaatselijke trainingsronde.

Ongelofelijke vering, feilloze handling en vederlicht – dat is het recept voor overwinningen.

Scalpel Hi-MOD Ultimate