Salomo Bikes heeft een geweldig mooie Cervélo S5 mogen opbouwen en uitleveren. Deze Cervélo S5 heeft een Ultegra DI2 groep, CeramicSpeed derailleurkooi met oversized wieltjes, Fizik 3D geprint zadel en mooie, hoge Ultegra wielen.

_

Stijf en Supersnel

De S5 gaat over meer dan alleen aerodynamica. Cervélo heeft bij de nieuwe S5 de stijfheid van de balhoofdbuis met 13% verhoogt om de “handling” te verbeteren.
De stijfheid van de trapas hebben ze met 25% verhoogt. Naast zeer aerodynamisch is dus ook elke trap raak bij de S5!

Cervélo heeft bij de S5 de trapas verlaagt om het zwaartepunt van de rijder te verlagen en om meer stabiliteit te bieden bij rijden door bochten op snelheid.

Cervelo S5 winkel noord-holland
Cervelo S5 dealer noord-holland
Cervelo S5 winkel nederland
bidonhouder
ceramicspeed winkel
fizik zadel
Cervelo S5 winkel nederland
Cervelo S5 winkel nederland
_

CeramicSpeed Derailleurkooi

We hebben de standaard Ultegra derailleurkooi vervangen voor een CeramicSpeed derailleurkooi met grotere derailleurwieltjes (OSPW)

OSPW System staat voor Oversized Pulley Wheel System. In het Nederlands; een systeem met groter derailleurwieltjes.

Het OSPW Systeem heeft namelijk geen standaard 11-tands derailleurwieltjes maar één 13-tands en een super grote met 19 tandjes.

Je bespaart met het OSPW Systeem zo’n 2.5-16 watt. (Afhankelijk van het vermogen wat je trapt en hoe schoon de ketting/cassette is)

De besparing komt door het volgende:

  • De ketting maakt minder scherpe hoeken, door de grotere diameter van de wieltjes.
  • Het lager in het wieltje draait langzamer, dus is er minder weerstand.
  • De unieke lagers zijn van gehard staal en voorzien van de allerbeste keramische (Grade 3 Silicon Nitride) kogels. Deze kogels zijn perfect rond en ongeëvenaard voor wat betreft hardheid, gladheid en sterkte.

Zo ervaar je dus minder weerstand tijdens het fietsen en gaan de lagers extra lang mee!

De ketting heeft t.o.v. een 11tands derailleurwieltje wel meer contactoppervlakte-wrijving, maar deze wrijvingsweerstand is vele malen kleiner dan het voordeel van de grotere hoeken.

ceramicspeed-kopen-noord-holland