cervelo nederland

Salomo Bikes heeft weer een mooie custom gespoten Cervélo S5 in elkaar mogen zetten met Sram Red AXS groep en prachtige DT-Swiss wielen. Oelalaaa.

_

Mat Zwarte Racer

De voorbouw van de S5 is natuurlijk opvallend en super karakteristiek; enkel en alleen gefocust op aerodynamica.

Je ziet hier geen enkele kabel lopen. De V-vormige stuurpen en bijbehorende voorvork werden niet alleen ontworpen om de kabels weg te werken, maar ook om de kabels minder scherpe bochten te laten maken.

De kabels gaan via het stuur van beide zijdes de V-vormige stuurpen in, waarna ze via het balhoofd naar de plaats van bestemming lopen.

Daarnaast zorgt de V-vorm stuurpen ook voor een betere luchtstroom, ten opzichte van een normale stuurpen.

Al deze mat zwarte carbon componenten vormen een prachtige geheel met het mat zwart gespoten frame.

cervelo s5
_

DT-Swiss Wielen

De wielen in deze fiets zijn de DT Swiss ARC 1450 DiCut. De wielen uit de ARC serie van DT Swiss waren altijd al hun meest aerodynamische wielen. Met velghoogtes van 50, 62 en 80 mm zijn het wielen waar vooral sprinters, tijdrijders en triatleten mee zullen gaan rijden. Om de ARC wielen te verbeteren werkten DT Swiss de laatste vijf jaar samen met Swiss Side. Dit bedrijf is al ruim twintig jaar actief in de Formule 1 een heeft enorm veel kennis van aerodynamica.

Samen met Swiss Side hebben ze dus de ARC velgen geheel vernieuwd. De meeste winst viel te halen door de ‘drag’ (luchtweerstand die ontstaat tijdens het fietsen.)
te verminderen.

Ze hebben de velg breder gemaakt zodat de velg, in combinatie met een 25/26mm band, een optimale luchtstroom creëert die langs de band én velg gaat.

Bijkomend voordeel van de combinatie van de brede (33mm externe) velg en een bredere band is dat dit ook de rolweerstand vermindert.

Naast frontale wind is er ook gekeken naar zijwind. De ARC velg is wat boller geworden, waardoor het wiel stabieler blijft bij zijwind en zelfs kan zorgen voor een ‘zeil-effect’.