Pirelli fietsbanden

pirelli fietsbanden

Wij hebben sinds kort ook Pirelli banden in ons assortiment. “Pirelli”….? hoor ik je verbaasd denken. Dat is toch van de Formule 1? Klopt, Pirelli is het enige merk wat momenteel de banden levert voor de F1 auto’s. Een beetje autoliefhebber kent de P ZERO’s wel, maar voor de racefiets zijn er dus ook P ZERO banden te koop. 🙂

Wist je dat in 1895 al werd door Pirelli de eerste fietsband gemaakt werd? Ze zijn een tijdje gestopt met de productie van fietsbanden, maar sinds een paar jaar zijn ze weer terug met de P Zero voor de racefiets, de Cinturato voor gravel bikes en de Scorpion serie voor de mountainbikes.

_

SmartNET Silica

Het allerbelangrijkste van een (racefiets)band is de compound. De compound die Pirelli heeft ontwikkeld heet “SmartNET Silica”. Deze compound bestaat uit nano-deeltjes die langgerekt zijn in plaats van cirkelvormig. Pirelli kan hierdoor de plaatsing van de deeltjes beter controleren en plaatsen waardoor de rolweerstand beter wordt en de band beter lekbestendig is.

Een leuk detail is wel dat de engineer van Pirelli die deze compound heeft ontwikkeld ook heeft gezorgd voor de diverse compounds waar de Formule 1 auto’s nu mee rijden.

pirelli fietsbanden zero

P ZERO™ Race TLR

Het loopvlak van de P ZERO ™ Race TLR is een evolutie van het ontwerp van de P ZERO ™ Velo: onderzoek en ontwikkeling gedurende meerdere World Tour-seizoenen hebben geleid tot een nieuw ontwerp dat het gedrag van de fiets onder alle weersomstandigheden verbetert.

De P Zero Race TLR is een echte allrounder; de ideale racefietsband voor optimale prestaties het hele jaar door. De P Zero Race heeft veel grip, soepelheid en comfort in combinatie met een bovengemiddelde bescherming tegen lekrijden, hoge duurzaamheid en een laag gewicht.

Wij hebben deze top race band in 26mm en 28mm in de winkel liggen.

pirelli fietsbanden zero

Cinturato™ Velo TLR

Deze Pirelli Cinturato Velo TLR racefiets banden zijn super duurzaam én comfortabel. De Pirelli Cinturato Velo TLR band is uitermate geschikt voor wat ruiger terrein zoals slechte wegen of gravel paden. Hij biedt voldoende grip op slechte ondergronden en heeft een uitstekende lekbestendigheid. De bredere varianten absorberen schokken nog beter.

Wij hebben deze top race band in 26mm en 28mm in de winkel liggen.

Naast de twee bovengenoemde types, hebben wij ook de P Zero 4S banden. Deze zijn zeer geschikt voor fietsers die het hele jaar door op de racefiets zitten (4 seasons). De wang en het loopvlak van deze racefietsband is net iets dikker. Kleinere kans op een lekke band dus.

Ook hebben wij de P Zero smartnet silica en P Zero Classic in de winkel. De P Zero Classic komt ook in een prachtige skinwall versie.

pirelli fietsbanden zero
_

Offroad Banden

Pirelli heeft ook een serie voor wat ruiger terrein. De Cinturato voor gravel en de Scorpion XC serie voor cross country mountainbiken.

Cinturato™ Gravel Hard Terrain heeft een versterkte binnenstructuur met een laag beschermende vezels die van hiel tot hiel loopt en die verbonden is met een structuur van Aramide tubeless-ready , geoptimaliseerd voor moderne, brede velgen. Behalve een zeer hoge lekbestendigheid biedt Cinturato™ Gravel ongekende rolweerstand- en grip – kenmerken dankzij een betrouwbaar en zeer goed presterend profiel, exact wat het trademark Cinturato™ van Pirelli beroemd maakte.

pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden

Het loopvlak van Scorpion ™ XC RC is samen met XCO World Cup-atleten ontworpen: lage en dikke noppen op het loopvlak voor de beste rolweerstand, hogere noppen aan de zijkant zorgen voor veel grip in de bochten.  Deze band is perfect voor de XC racer die op zoek is naar de beste prestatie en zijn materiaal tot het uiterste drijft.

pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden
pirelli fietsbanden

Kom langs of bel ons om te vragen of we de band die jij zoekt op voorraad hebben.