Giant Fathom E+29 2

giant ebike mtb

Een “normale” elektrische fiets is inmiddels flink ingeburgerd in ons straatbeeld, maar de elektrische mountainbike (E-mountainbike of e-MTB) is nog behoorlijk onbekend.

Welke soorten elektrische mountainbikes zijn er? En waar je op moet letten bij de aanschaf? Voor wie is zo’n elektrische mountainbike nou geschikt? Indien je hier meer informatie over wilt, kom dan langs onze winkel in Medemblik. Wij leggen je graag alle in’s en out’s uit van de elektrische mountainbike.


Wij hebben momenteel deze prachtige Giant Fathom E+ 29-2 mountainbike in de winkel staan. Deze mountainbike is elektrisch, maar dat is nauwelijks te zien. Het model wat wij hebben staan is een 2021 model en kost €2799,- Wij hebben de maat L en XL in de winkel staan.

giant ebike mtb
_

Freedom Finder

Deze Giant Fathom E + is een geweldige keuze voor XC- en singletrack-terrein. Een lichtgewicht aluminium frame en een “trailvriendelijke” geometrie kunnen u helpen bij het ervaren van mountainbiken als nooit tevoren.

De SyncDrive Sport-motortechnologie levert soepele, onmiddellijke kracht om heuvels eenvoudig over te komen. Nieuw voor 2021 is de EnergyPak Smart Compact 500-batterij met compatibiliteit met range extender. Met een 120mm geveerde Suntour XCR 32 voorvork en de 29″ wielen en tubeless banden, biedt het een gebalanceerde controle en handling.

De EnergyPak Smart met zijdelingse ontgrendeling is naadloos geïntegreerd in het frame en kan gemakkelijk worden verwijderd om op te laden. En het is eenvoudig om al uw instellingen te regelen met het stuur gemonteerde RideControl ONE met EVO-display gemaakt.

giant ebike mtb
giant ebike mtb
giant ebike mtb
giant ebike mtb
giant ebike mtb
_

SyncDrive Pro Motor

De SyncDrive Pro motor is speciaal ontwikkeld voor high perfomance E-bikes. De vernieuwde motor is lichter en compacter dan zijn voorganger en is tevens te “tunen” zodat deze geheel is af te stemmen op de rijder. Net als de overige SyncDrive systemen is deze motor een verlengde van de rijder en geeft daardoor een natuurlijke en krachtige support voor een gebalanceerde rijervaring. Dankzij de nieuwste technologie geeft Giant’s SyncDrive Pro een support tot 360%!

De SyncDrive Pro motor is voorzien van Smart Assist. Smart Assist berekent de hoeveelheid koppel, cadans, helling en snelheid en bepaalt op basis van deze berekeningen de hoeveelheid motorvermogen die de rijder nodig heeft. Deze motor is gemaakt voor prestatiegerichte fietsers en biedt 80 Nm koppel tot een cadans van 170 rpm in de twee hoogste ondersteuningsmodi (Sport en Power). De fietser ervaart geen vermogensverlies bij het bereiken van hogere cadansniveaus, waardoor steile beklimmingen gemakkelijker overwonnen kunnen worden.