Fizik test zadels


Een ander fietszadel is bij zadelpijn vaak de oplossing. Maar hoe weet je nu welk fietszadel bij je past? Een fietszadel is namelijk erg persoonlijk en iedereen heeft zo zijn eisen en wensen.

Daarom hebben wij van Fizik nu diverse testzadels. Wel zo handig, zo kan je het zadel eerst echt zelf ervaren voor je er een koopt.

Fizik Vento Argo R3

Het Fizik Vento Argo R3 zadel is ontwikkeld voor de prestatiegerichte wielrenners. Dus als jij vaak diep in de beugels zit, een diepe zit fijn vindt en een rap gemiddelde kan rijden is dit zadel wellicht wat voor jou.

Om hierbij de juiste ondersteuning te bieden, is dit zadel met specifieke eigenschappen ontwikkeld. Dit Vento Argo R3 zadel heeft een Nylon schaal die versterkt is met carbon. Het zadel heeft hierdoor een goede krachtoverbrenging, maar gaat ook langer mee omdat het minder snel door gaat buigen. Op deze schaal is een zadeldek geplaatst met veel grip, waardoor je minder gaat schuiven en irritatie kunt ontwikkelen. De rails van dit zadel zijn van het befaamde Fizik Kium metaal, wat de trillingen goed weg filtert en het gewicht verder omlaag brengt.

Beschikbaar in 140 en 150mm.

Fizik Tempo Argo R3

Het Fizik Tempo Argo R3 zadel is meer gericht op de “Endurance”-fietser; lange tochten en vele uren in het zadel.

De met carbon versterkte zadelschaal is stijf en vervormt minder snel dan een volledig Nylon schaal. Hierdoor gaat het zadel langer mee en wordt de kracht beter overgebracht. Ook geeft deze schaal door de specifieke vorm een perfecte ondersteuning tijdens het fietsen. Je blijft namelijk altijd op dezelfde plek van het zadel zitten en gaat niet schuiven als je de positie van je handen verandert.
De grote uitsparing in het zadel neemt daarbij de druk weg rond de gevoelige delen. De holle Kium rails zorgen voor een lager gewicht en filteren trillingen extra goed weg.

Beschikbaar in 150 en 160mm