0%

Cervélo S3 afgeleverd


Wij hebben onlangs deze prachtige Cervélo S3 mogen afleveren aan een klant.

Mooi detail is de “Fouriers” computermount, waardoor de Wahoo/Garmin etc mooi gecentreerd op de fiets zit. Deze computermount past op bijna alle stuurpennen met een 4-bouts bevestiging aan de voorzijde.

Deze Fouriers aero mount is gemaakt van stevig en lichtgewicht aluminium. Hij heeft een verstelbare hoek waardoor je hem perfect kunt afstellen op je eigen kijkhoek.

_

Aerodynamisch met Schijfremmen

Als er één fabrikant ervaring en kennis heeft van aerodynamica, dan is het Cervélo wel. Cervélo is er zelfs in geslaagd om de schijfrem versie van de S3 aerodynamischer én stijver te maken dan de velgrem versie.

De voordelen van schijfremmen zijn inmiddels bekend: o.a. veiliger door een betere controle, geen oververhitte velgen van het remmen tijdens langdurige afdalingen en ook geen slijtage aan je velgen.

_

S3 vs S5

De S3 is het kleine broertje van de S5. Dat klinkt wellicht oneerbiedig, want de S3 is nog steeds een héle goede aero racefiets.

Het grote verschil is dat de S3 een gewoon stuur en stuurpen heeft, i.p.v. de V-shape cockpit van de S5.
Hierdoor heeft de S3 ook een gewone voorvork, i.p.v. een voorvork zoals op de S5, die geïntegreerd is met de stuurpen en een “foil” heeft aan de voorzijde. Toch zijn de kabels bij de S3 ook prachtig intern weggewerkt.

Andere verschil is dat de Cervélo S5 een zadelbuis heeft die, als het ware “meeloopt” met het achterwiel. De S3 heeft ook een “cut out” in de zadelbuis, maar alleen aan de achterzijde.

Ook heeft de Cervélo S3 meer ruimte voor iets bredere banden en een iets hogere stackhoogte.

Nog steeds een hele, hele snelle aero racefiets, maar iets minder extreem dan de S5.

image

AfgeleverdNieuws