Cervélo Caledonia-5

cervelo caledonia nederland

Wij hebben een klant blij mogen maken met de Cervélo Caledonia-5. Dit model is nieuw en is een soort “endurance racer met een vleugje gravelbike”

Dus de fiets is redelijk aero, licht, comfortabel, maar is ook stabiel en kan brede 34mm banden hebben.

Salomo Bikes heeft een klant blij mogen maken met de “purple carbon” kleur met Force eTap AXS groep en mooie Reserve wielen.

In de showroom zie je het paars nauwelijks, maar buiten…. WOW 🙂

cervelo caledonia
cervelo caledonia
cervelo caledonia nederland
_

Parijs Roubaix

De Caledonia 5 is een ideale racefiets voor lange, avontuurlijk dagen in het zadel. Lange ritten hebben meestal wat glad asfalt, wat “rotzooi” weggetjes en soms zelfs je eigen lokale “Strade Bianche” of “Parijs-Roubaix” stukje.

Dus ontwikkelden ze bij Cervélo een fiets die al dit soort paadjes aan kon. Minder stijf, meer comfort, ruimte voor brede banden maar toch wel een redelijke “race geometrie”

Vandaar ook dat ze bij Team Jumbo-Visma de Caledonia 5 uitkozen om Parijs-Roubaix 2021 op te rijden.

cervelo caledonia nederland
_

Cervélo Caledonia-5 Comfort

Cervélo heeft de Caledonia-5 een aantal specifieke kenmerken gegeven. Zo is de liggende achtervork iets langer geworden (in vergelijking met de Cervélo R3), dit zorgt voor iets meer comfort en tractie bij steile klimmetjes over grof terrein.

De bottom bracket is een paar millimeter verlaagd en de “trail” is langer geworden. Daarmee is meer “stuur stabiliteit” toegevoegd, zonder veel aan direct stuurgedrag in te leveren. De iets grotere trail zorgt ervoor dat de Caledonia wat minder nerveus over oneffen wegen rijdt.

Verder heeft de Caledonia-5 een verfijnde interne kabelgeleiding, waarbij je makkelijk spacers kunt verwijderen of toevoegen, zonder de kabels opnieuw te moeten leiden. Ook kan je er spatborden opzetten en zo de hele winter doorrijden. Handig hè.

image
_

Cervélo Caledonia-5 Purple

Dit model verdient een foto in de zon 🙂

cervelo caledonia nederland
cervelo caledonia nederland