0%

Winterbeurt racefiets


Fietsen hebben regelmatig emotionele waarde vanwege de mooie herinneringen die eraan zitten. Zo ook deze Eddy Merckx Gara racefiets. Wat er precies allemaal mee gedaan is en waar deze fiets allemaal is geweest is mijn niet duidelijk. Wel weet ik dat deze racefiets vele kilometers heeft gedraaid op het middenblad. Deze had flinke haaientanden.

Tijd om deze aluminium racer compleet te demonteren, alles te reinigen en weer goed op te bouwen. Een prachtige klus!

De Snow winterbeurt heeft in dit geval uitkomst geboden.

Deze Merckx racefiets is gedemonteerd zoals te zien op onderstaande foto’s.

_

Winterbeurt Met Coating

Nadat we de fiets volledig hadden gedemonteerd en geïnspecteerd hebben we deze zéér grondig gereinigd/ontvet. Na het opbouwen is de fiets vervolgens gecoat met de Clean and Cure Sealant van Proteam Bicycle Care

Deze water gedragen sealant is op basis van SiO2 (siliciumdioxide), het werkzame bestanddeel in de Proteam Bicycle Care coatings. Deze coating biedt een super goede bescherming voor de fiets. Het verwijdert opgedroogde watervlekken en lichte vervuiling en geeft een beschermende laag op de lak van de fiets welke circa 2 maanden werkt. Zo worden ook de onderdelen vuil- en waterafstotend.

_

Wiel Richten

Het achterwiel bleek niet in het midden te staan, maar gelukkig konden we deze nog centreren door de spaken links aan te spannen. Op de Park Tool meter is een spaakspanning van 0 te zien. Gelukkig hebben we er weer strakke en kaarsrechte wielen van kunnen maken.

De bracket had ook erg veel speling en was aan vervanging toe.

_

Weer Opbouwen

Nadat de gehele fiets is gemonteerd, zijn de onderdelen welke niet versleten waren grondig gereinigd. De conen en kogellagers van de naven zijn vervangen en gesmeerd. Er is een nieuwe cassette, ketting en middenblad gemonteerd.

De derailleurwieltjes en de Ultegra remblokken waren ook versleten en zijn vervangen. Ook zijn alle kabels zijn vervangen zodat de fiets weer perfect remt en schakelt.

Om het af te maken is er een mooi nieuw stuurlint gewikkeld. Zo is deze racefiets weer klaar voor jarenlang plezier en mooie nieuwe avonturen.

Is uw racefiets ook toe aan een winterbeurt? Breng deze dan snel langs, winterbeurten worden uitgevoerd tot eind februari.

Nieuws