0%

SpatzWear Pro 2 overschoenen

spatz overschoenen

Je kan je natuurlijk de hele herfst en winter opsluiten of alleen maar op de Tacx trainen. Maar de échte mannen en vrouwen zijn niet bang voor een beetje water en fietsen gewoon door in de winter.

En ja, dan wordt je weleens nat en koud. Overschoenen van neopreen zijn fijn in de winter; ze houden je voeten warm en houden het water buiten. Desondanks zijn niet alle overschoenen even effectief. Dat vinden ze ook bij SpatzWear.

lange overschoen wielrennen
_

Over SpatzWear

Tot 2015 was Tom Barras professioneel wielrenner en heeft hij vele trainingsuren door het barre Engelse weer en wind gemaakt. Een steeds terugkerend probleem waren koude en natte voeten, want het is nou eenmaal niet altijd droog in Engeland. Daar bedacht hij in 2006 al iets voor; Overschoenen tot net onder de knie, aangezien hij zelf veel last had van opspattend water van het voorwiel en de grond dat via het scheenbeen de overschoen in sijpelde.

Nu zijn we inmiddels dertien jaar verder en zijn er drie types van de ‘Spatzwear’ overschoenen. Daar gingen tien prototypes aan vooraf, die Tom zelf met lijm en een naaimachine in elkaar knutselde.

_

Spatz Pro 2 Overschoenen

De SpatzWear Pro 2 overschoenen zijn gemaakt van “Aero-Armour” neopreen. De buitenkant van deze neopreen heeft een waterafstotende, soort rubberachtige laag waar water gewoon vanaf druppelt. De verschillende panelen zijn “heat welded” en deze naden zijn aan de binnenkant ook nog getaped, zodat daar ook écht geen water doorkomt.

De voorvoet en crank-zijde zijn extra verstevigt met een sterke Kevlar stof en aan de onderkant zit een klittenband sluiting om de overschoen vast te maken.

De randen hebben siliconen grippers die de overschoen strak op zijn plek houdt en voorkomen dat water een kans krijgt.

Het resultaat is een zeer goed doordachte overschoen die ideaal is voor de bikkels die door weer in wind fietsen. Ook zeer geschikt voor strandracen, er zijn zelfs UCI-legal versies 🙂

image

Nieuws