0%

Santa Cruz Blur afgeleverd

santa-cruz-blur-2019

Het is altijd gaaf als een klant een mooie MTB koopt. En het is nog gaver als wij deze MTB mogen “upgraden” met allemaal hele goede onderdelen.

Zo ook dit keer. Dit keer mochten we een Santa Cruz Blur afleveren. Ho ho, niet zo snel. Niet één Blur, maar gewoon even twee!!

Hetzelfde frame, maar met een andere opbouw.

_

De Santa Cruz Blur

Voor wie nog niet bekend is met de Santa Cruz Blur; De Blur is de XC racer van Santa Cruz.

Deze Amerikaanse schone heeft een “VPP” (Virtual Pivot Point) achtervering met 100mm veerweg. Het frame weegt, inclusief demper, iets meer dan 2kg. Dat is licht voor een fully!

De geometrie en vering van de Blur is zo ontworpen dat deze ook heerlijk daalt, zelfs over technische stukken. Snel omhoog en als een raket naar beneden!

_

Blur Met Blauwe Hope Onderdelen

Deze Blur is geupdate met remmen van het Britse Hope. Wij zijn daar sinds kort ook dealer van.

De blauw geanodiseerde high-end onderdelen maken van deze mountainbike écht een blikvanger.

Remmen:
Voor heeft deze Blur de Hope Race Evo E4 remklauw. Deze rem is licht én krachtig vanwege de 4 zuigers. Dit in combinatie met een 180mm schijft resulteert in veel remkracht.

Achter is er een Hope Race Evo X2 remklauw gemonteerd. MEGA licht van gewicht en voorzien van 2 zuigers.

De remgrepen zijn de Tech 3. Bij deze grepen kan je namelijk de Bite point control en reach instellen. Zo kan je deze remgrepen precies naar jouw voorkeuren afstellen.

_

Blur Met Absolute Black

De tweede Blur is uitgerust met een ovaal voorblad van Absolute Black, Look X-Track Race MTB pedalen en een Wahoo bolt fietscomputer.

Absolute Black: Drijvende kracht achter dit Britse merk is Marcin Golec. Een Poolse ingenieur, ontwerper en bovenal fanatiek mountainbiker.

De drang om zijn passie voor mountainbiken en technische achtergrond te combineren deed hem Absolute Black oprichten. Een merk dat het maken van lichte, hoogwaardige en vooral esthetisch verantwoorde mountainbike onderdelen tot kunst verheft.

De ovale bladen van Abolute Black zijn 11% ovaal en daarmee vrijwel identiek aan Rotor bladen (12,5% ovaal). Het voordeel hiervan is dat je makkelijker door het dode punt trapt.

Nieuws