0%

Look X-Track pedalen

x-track pedaal

Vergeet alles wat je al wist over Look MTB-pedalen, want voor de X-Track is Look opnieuw begonnen.

Het merk boog zich over de vraag van wat een goede xc/mountainbike pedaal nu precies moet inhouden en uiteraard was het antwoord dat het over uitstekende mechanische kwaliteiten moeten beschikken, laag in gewicht moet zijn én een groot contactoppervlakte moeten hebben. Hoe groter het contactoppervlak, hoe meer kracht er wordt overgebracht, dus dit was een eigenschap waar Look rekening mee hield.

x-track pedaal
_

X-Track Pedaal

In eerste instantie lijken de X-Track pedalen van Look vrij veel op de SPD-pedalen van Shimano. Ze zijn dan ook compatibel met de Shimano’s SPD-plaatjes.

Deze X-Track pedalen hebben een “open design” zodat vuil makkelijk uit het pedaal kan. De X-Track pedalen hebben een as met goed beschermde lagers dankzij een binnen én een buitenseal. De pedalen zijn in het lab aan zware testen blootgesteld; 2 miljoen cyclussen met 90 kilo en 100 rpm hebben ze doorstaan. De duurzaamheid ligt daarmee 20x hoger dan de norm.

Er zijn 4 verschillende XC modellen.

  • Look X-Track, 450g (set incl. plaatsjes), € 42,90
  • Look X-Track Race, 415g (set incl. plaatsjes) € 69,90
  • Look X-Track Race Carbon, 400g (set incl. plaatsjes) € 109,90
  • Look X-Track Carbon Race Ti, 340g (set incl. plaatsjes) € 199,90

Het verschil is echter niet alleen materiaal, gewicht en prijs. Het contactoppervlakte van de Race, de Race Carbon en de Race Carbon Ti zijn ook aanzienlijk groter dan het oppervlakte van de “gewone” X-Track.

_

X-Track Race Carbon Ti

Van de vier Track modellen is de X-Track Race Carbon Ti het topmodel met een carbon body en een titanium as. Het contactoppervlakte is 515mm2. De X-Track Race Carbon Ti-pedalen wegen 145 gram per stuk, dat is lichter dan een Shimano XTR-pedaal.

Nieuws