0%

Hope RX cranks


Afgelopen weekend zijn wij naar de Velofollies in Kortwijk geweest om alle nieuwe 2020 producten in levende lijve te aanschouwen. We hebben weer veel mooie producten gezien.

Eén daarvan waren de RX cranks van Hope. Deze cranks zijn speciaal ontworpen voor gravelbikes. Maar Hope’s wortels zitten in het produceren van oersterke mountainbike onderdelen en bij de productie van de RX cranks hebben ze die kennis zeker meegenomen. Dat wil zeggen dat deze gravelcranks net zo sterk en duurzaam als de mountainbike cranks van Hope, maar ook licht én duurzaam zijn.

_

How it’s Made

Hope staat bekend om hun high-end CNC-gefreesde producten van aluminium, die vervolgens in gave kleuren geanodiseerd worden. Zo ook de RX cranks. Maar deze cranks worden niet zomaar uit een blok aluminium gefreesd.

  1. De crank is CNC-gefreesd in twee delen. Dit maakt een zeer nauwkeurige en geoptimaliseerde verwijdering van ongewenst aluminium uit het midden van de crank mogelijk, de cranks moeten namelijk sterk én licht zijn.
  2. De twee (holle) delen van de crank worden vervolgens samengevoegd en met elkaar verbonden met behulp van een speciale, structurele lijm. De lijm wordt geïnjecteerd onder gecontroleerde parameters om elke keer de perfecte hechting te garanderen.
  3. De crank, die dus nu uit de twee gelijmde delen bestaat, krijgt een laatste CNC-bewerkingsproces om de uiteindelijke vorm te bereiken.
_

Specifiek Voor Gravelbikes

Deze RX cranks zijn dus specifiek voor gravelbikes ontworpen en geschikt voor DirectMount kettingbladen in 38, 40, 42 en 44T. Er is, als optie, ook een 5-armige spider/110 BCD verkrijgbaar voor als je andere kettingbladen wilt gebruiken.

De as heeft een diameter van 30 mm en past in nagenoeg elke bottom bracket.

De cranks zijn verkrijgbaar in de lengtes 170, 172,5 en 175 mm. Een complete set inclusief spider weegt 518 gram. (172.5mm en 5-armige spider, zonder BB)

Ze zijn verkrijgbaar in geanodiseerd zwart, blauw, rood, zilver, oranje en paars.

image

Nieuws