0%

Hele speciale Santa Cruz Blur

custom opgebouwde santa cruz blur

De één gaat voor een ingetogen, zwarte mountainbike, de ander gaat juist voor een lekker opvallende, kleurrijke fiets. Dat laatste is nu het geval, wat een super gave en razendsnelle XC-mountainbike is dit geworden zeg.

Deze waanzinnig strakke Santa Cruz Blur is een soort van liefdesbaby van de “Red Hot Chili Peppers” en “Deep Purple”!

Nagenoeg alle standaard, zwarte, onderdelen van de Blur zijn eraf gehaald en vervangen door paarse top componenten van o.a. Industry Nine en Hope.

_

De Santa Cruz Blur

De Blur is dé XC racer van Santa Cruz. Het carbonnen frame weegt, inclusief demper, iets meer dan 2kg. Dat is super licht voor een fully met 100mm veerweg!

De geometrie en vering van de Blur is zo ontworpen dat deze ook heerlijk daalt, zelfs over technische secties. Snel omhoog dus en als een raket naar beneden!

Santa Cruz Blur
_

Blur Met Paarse Hope Onderdelen

Deze gave Blur is geupdate met paars geanodiseerde Hope Tech 3 remgrepen, een X2 achterrem en een Evo E4 voorrem. Deze calipers zijn uit één stuk aluminium gefreesd. De Evo E4 rem welke voor zit, heeft 4 zuigers voor extra veel remkracht.

Het moois van de Tech 3 remhendels is dat je de “reach” en “bite point” kan instellen, zonder gebruik te maken van gereedschap.

De “6 bolt” floating rotors zijn ook van Hope en hebben een paarse aluminium spider. De steelflex kabels maken deze remmen helemaal af.

Het paarse Evo crankstel, met matchend voorblad en de paarse zadelpen klem zijn ook allemaal van Hope.

De paarse, siliconen grips van RedMonkey maken het plaatje compleet! Deze handvatten zijn licht van gewicht, dempen goed en bieden ook goede grip als ze nat zijn.

_

Blur Met Industry Nine Wielen

Wielen worden wel eens onderschat bij een mountainbike. Goede MTB wielen kunnen een aanzienlijk verschil maken voor elke mountainbike. Goede mountainbike wielen zijn licht, sterk, stijf én lopen soepel. Deze wielen van Industry Nine vinken zeker al deze boxes af.

1380 gram, dat is het gewicht van dit setje wielen (excl. de banden). Wat deze set zo goed en licht maakt? Ehh alles 🙂 Ten eerste, de 28mm brede Ultralite 240C velgen zijn van carbon. De “straight pull” spaken zijn van aluminium en verbinden de velg met de Hydra naaf. Deze naaf , met 690 contactpunten is een kunstwerk op zich. Lees hier meer over deze naaf.

Zo een beetje elke mountainbike tegenwoordig heeft steekassen. Deze zijn hol. Waarom zullen we deze ruimte niet nuttig opvullen, dachten ze bij Industry Nine. Het is tenslotte een niet-roterende massa. Zo ontstond de MatchStix steekas; een steekas met al het nodige gereedschap erin.

De 12 speed “oil-slick” cassette van Sram zit op de Hydra body en glimt je tegemoet.

image
_

Snelle XC banden

Racing Ray band aan de voorzijde: agressief profiel en goede stuureigenschappen
Als een echte voorband zorgt de Schwalbe Racing Ray voor nauwkeurig sturen, betrouwbaar bochtenwerk en grip dat tot ver in het grensbereik voor vertrouwen zorgt. Ondanks het vrij grove profiel, rolt de band soepel, snel en geruisloos. Dit komt door het vrijwel gesloten middengedeelte met om-en-om gerangschikte center noppen. Met veel grip in de rijrichting, vindt deze band steeds de juiste balans tussen weinig weerstand én grip.

Racing Ralph band aan de achterzijde: snel en veelzijdig
De nieuwe Schwalbe Racing Ralph is krachtiger dan zijn voorganger maar rolt toch lichter. De massieve noppen in het midden en de stevige noppen op de schouder en in het overgangsgebied, bieden veel gripkanten voor tractie en grip. Dit zorgt, samen met het open profiel, voor betere grip op boomwortels en schuine kanten, maar ook voor een goede zelfreiniging.

Grip én weinig weerstand, beter wordt het niet!

_

Speedplay SYZR pedalen

Deze nieuwe mountainbike pedalen van Speedplay zijn vergelijkbaar met de wegpedalen van Speedplay. De bewegingsvrijheid is namelijk vanaf 0 tot 10 graden zelf in te stellen. Daar onderscheid dit pedaal zeg mee tegenover andere pedalen. Er zijn namelijk geen andere pedalen met deze hoeveelheid bewegingsvrijheid. Daarnaast is het pedaal zeer open, zodat inklikken onder modderige omstandigheden geen enkel probleem is. Kortom een echt perfect mountainbike pedaal die je naar eigen wens kan afstellen.

Speedplay Syzr pedalen

AfgeleverdNieuws