0%

Giro Aether MIPS

giro-aether-mips-review

Wij hebben weer wat nieuws binnen gekregen. De Giro Aether MIPS helm. Dit is niet zomaar een helm met MIPS technologie. Het is veel meer dan dat!

De Giro Aether MIPS is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling van Giro en staat symbool voor de visie van Giro en is dé helm voor de fanatieke wielrenner.

De Giro Aether MIPS  is veiliger, koeler (gem. 2 graden) en aerodynamischer dan de meeste helmen.

image
_

MIPS Spherical Technologie

De Aether MIPS is het absolute topmodel in de helmen collectie van Giro. Deze helm is uitgerust met alle nieuwste technologieën, waaronder de MIPS Spherical technologie, de verbeterde versie van de welbekende MIPS technologie die het hoofd extra beschermt bij een val.

Tot voor kort herkende je een helm die met MIPS was uitgerust aan de gele constructie aan de binnenzijde van de helm die er moest voor zorgen dat de rotatiekrachten bij een impact beter werden opgevangen. Een goed werkend systeem dat er echter niet altijd zo fraai uitzag.

MIPS Spherical is een nieuwe versie van het bestaande MIPS systeem dat gebruik maakt van twee lagen EPS schuim die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen om op die manier de rotatiekrachten die bij een val vrijkomen te absorberen. MIPS zorgt er op die manier voor dat je hersenen bij een val minder hard tegen de binnenkant van je schedel slaan, met een veel kleinere kans op hersenschade tot gevolg.

giro mips racefiets helm
_

Meer dan alleen veiligheid

Een helm dient in eerste instantie veilig te zijn. Dat is uiteraard het allerbelangrijkste. Maar er is (veel) meer dan dat. De pasvorm moet goed zijn, het verstelsysteem moet foutloos werken, hij moet goed je hoofd koelen tijdens het rijden, hij moet er goed uitzien etc etc.

Aan ALLES heeft Giro gedacht tijdens de ontwikkeling van de Aether Mips.

Zo heeft de helm 11 grote ventilatie gaten. En dankzij de transparante plastic bogen is de ventilatie beter dan bij de meeste andere top helmen. Een hoofd dat op ontploffen staat van de hitte of druipt van het zweet is namelijk zo onplezierig.

En je bril dan? Kan je die gaaf op je helm doen? Jazeker, er zijn hier zelfs speciale bevestigingspunten voor gemaakt.

De 2019 Aether Mips is verkrijgbaar is diverse kleuren en 3 maten.

Nieuws