Giant XTC Advanced 29-2


Wij hebben onlangs deze prachtige Giant XTC Advanced 29-2 mogen afleveren. Deze mtb is geheel in de Proteam Bicycle Care “Clean & Cure” gezet voordat deze is afgeleverd. Zo blijven de prachtige Metallic Gold / Metallic Antracite tinten nog langer beschermd tegen modder, stof en regen.

_

Pure XC Snelheid

Deze carbonnen hardtail van Giant biedt pure XC-snelheid, een responsief rijgedrag en maximale efficiëntie op snelle, flowy singletracks. Het is een geweldige keuze voor je wekelijkse MTB rondje of weekendje trails rijden in Limburg. Zelfs de KOM op de Nok van Schoorl zou mogelijk zijn met deze 11.8 kg zware mountainbike 🙂

Met zijn 29 inch wielen en lichtgewicht frame van carbon, vreet deze soepele hardtail elk XC-terrein op. De frameset is afgestemd op een 100 mm voorvork en is handgebouwd met een specifiek composite layup-schema dat afhankelijk is van de framemaat om een optimale stijfheid-gewichtsverhouding te creëren met precies de juiste hoeveelheid verticale doorbuiging/comfort (ook dankzij de lagere staande achtervork)

Het resultaat is een mountainbike die steile beklimmingen opvliegt en jou extra vertrouwen en controle geeft op snelle, flowy singletracks. Hij heeft bredere Boost-naven voor een hogere wielstijfheid en meer bandenvrijheid om bredere banden te kunnen monteren.

_

1x 12 speed

De tijd van “chainsuck” op je mountainbike is gelukkig voorbij. Dit komt door de afwezigheid van een voorderailleur op veel mtb’s. Zo ook op deze Giant.

Op deze XTC Advanced 29-2 zit een 1×12 Shimano SLX groep. Door de 10-51T cassette heb je een enorm bereik. Het 32 tands voorblad in combinatie met deze cassette zorgt ervoor dat je elke klim opkomt, zelfs in Limburg en de Ardennen.

Wij hebben Ergon handvatten gemonteerd en om het geheel extra mooi te maken hebben we de buitenkabels netjes in een hoes gemonteerd, ter hoogte van het stuur.

Deze prachtige XC racer kost €1999,-. Heb jij ook interesse in een mountainbike, kom dan langs onze winkel voor het beste advies.