Giant TCR Advanced Pro Team Disc


Stel hè, je bent op zoek naar een nieuwe racefiets en alvorens je je gaat verdiepen maak je een “lijst met eisen”.

Daarop komt te staan:

licht (onder de 7.5kg)
hoogwaardig carbon frame
aerodynamisch
stijf
schijfremmen

Ultegra groep
semi-hoge carbon velgen
tubeless banden
ruimte voor 28mm banden
rond de 4000 – 4200 euro

Poeh wat blijft er dan over om uit te kiezen? En als er een model is, wanneer is het dan leverbaar???

Als deze kenmerken op jouw lijstje staan, dan hebben wij goed nieuws voor je. Wij hebben namelijk de nieuwe Giant TCR Advanced Pro Team Disc in de winkel staan!

_

The Total Race Bike

Een laag gewicht, hoge stijfheid/gewicht ratio, aerodynamisch én een perfecte controle waren de punten die voorop stonden bij de ontwikkeling van de Giant TCR Advanced Pro. Geen eenvoudige opgave dus. Aerodynamisch, gecombineerd met een laag gewicht én een hoge stijfheid is namelijk zeer lastig te combineren.

Een druppelvormige buis (NACA profiel) is namelijk wel aero, maar niet licht en niet stijf. Een ronde buis is licht en stijf, maar niet aero.

Toch ging Giant de uitdaging aan om de “The Total Race Bike” te ontwikkelen.

De TCR Advanced Pro mag dan aerodynamisch zijn maar dat zie je er niet meteen aan af. Door de slanke vormen straalt deze fiets ‘lichtgewicht’ uit. En met een gewicht van +/- 7.45kg mag hij ook gerust “licht” genoemd worden.

Giant heeft de buisvorm geoptimaliseerd om een perfecte balans te krijgen tussen aerodynamisch, stijf en licht.

Bij een constant vermogen van 200 watt over 40 km, is deze TCR 34 seconden sneller dan zijn voorganger.


Dit gepatenteerde zadelpen ontwerp biedt de perfecte balans tussen een laag gewicht, superieure rijkwaliteit en aerodynamica.

Volledige Shimano Ultegra groepset (mechanisch) met een Giant PowerPro power meter in de crank.

Tubeless wielset, 42mm hoge carbon velgen. Er kan zelfs met banden van 32mm gereden worden.

De TCR heeft een aerodynamisch ontworpen frame en vork. Er is meer aerodynamische efficiëntie en minder luchtweerstand bij wind uit wisselende richtingen in vergelijking met de traditionele, druppelvormige buizen.

_

SLR-1 Wielset

De wielset van deze TCR is van Giant zelf en heeft geen opvallende decals, maar wel opvallende resultaten.

Giants hookless velg design verbetert de algehele duurzaamheid en zorgt voor een bredere binnenmaat zonder dat daarbij onnodig gewicht wordt toegevoegd.

Onderscheidend punt is de geoptimaliseerde lay-up van carbon, met behulp van Finite Element Analysis (FEA). Het materiaal wordt daarmee alleen aangebracht op de plaatsen waar dat nodig is. Dat zorgt voor een uitzonderlijk robuuste structuur en een laag gewicht.

De SLR WheelSystem Low Friction Naaf minimaliseert het verlies aan kracht. Dit komt door het gebruik en de nauwkeurige montage van interne onderdelen die lagerwrijving tegenaan.

Wij hebben momenteel één Giant TCR Advanced Pro Team Disc in de winkel staan, in de maat M/L. Deze top racefiets kost €4050,-