0%

Giant Propel afgeleverd

giant-propel-advanced-sl1

Wij hebben onlangs weer een klant mogen blij maken met een waanzinnige racefiets.

Dit keer was het de Giant Propel Advanced SL1 Disc. Deze Taiwanese aero racer rijdt nog sneller dan hij eruit ziet.

_

Aerodynamisch met Schijfremmen

Alleen al wat betreft zijn looks is het een racefiets die meteen indruk maakt, ondanks zijn ingetogen, zwarte kleur. Geen racefiets om stilletjes achteraan in een groepje te blijven hangen. Deze machine is gemaakt om te ontsnappen, te sprinten én te winnen.

Bij het ontwerp is elke hoek, radius en buisvorm volledig geoptimaliseerd voor zo min mogelijk luchtweerstand. Zodra je deze Propel van de boven-, voor- en achterkant bekijkt zie je pas hoe smal het frame is. Hij snijdt door de wind.

_

Geïntegreerde Stuurpen

Het stuur en de bijbehorende stuurpen is voor sommige mensen even wennen. Het oogt wat groot. Dit is omdat de balhoofdbuis van de Giant Propel 1.1/2-1.1/4″ is. De meeste andere fiets merken gebruiken een 1.1/2-1.1/8″ balhoofdsbuis. De 3.15mm meer in diameter zorgen wel voor een stuurbuis die +/- 25% stijver is en dus super direct stuurt.

De extra ruimte in de stuurpen is ook nodig om de kabels mooi weg te kunnen werken. Want die zijn niet te zien! Ze lopen vanaf de shifters door het stuur in de stuurpen. Daar gaan de kabels, verscholen onder een kapje,langs de bovenkant van de stuurpen achter de stuurbuis langs, naar het frame. Op die manier zijn de kabels mooi weggewerkt, hoeven ze geen rare kronkels te maken én blijven ze makkelijk toegankelijk voor onderhoud. Fijn voor ons én voor u.

image

AfgeleverdNieuws