0%

Giant Contend SL2 Disc


De nieuwe 2020 Giant Contend SL 2 Disc is een aluminium racefiets met hydraulische schijfremmen en met een geometrie die lijkt op de TCR Advanced.

Er is genoeg ruimte in het frame en de vork om banden tot een breedte van 28mm te monteren. De D-Fuse composite zadelpen van Giant vermindert de trillingen afkomstig van het wegdek waardoor het rijgedrag soepeler en efficiënter wordt. Deze topper is met zijn €1199,- ook zeer scherp geprijsd.

_

Giant Contend SL2 Disc

De Giant Contend SL 2 Disc is een waanzinnig stijlvolle aluminium racefiets. Een zeer veelzijdige racefiets voor een super prijs.

De Giant Contend SL 2 Disc is de comfortabele allround racefiets van Giant die klaar is voor vele jaren fietsplezier. Deze aluminium racefiets voelt comfortabeler aan dan veel carbon racefietsen in een hogere prijsklasse en met de hydraulische Shimano Tiagra schijfremmen is deze racefiets helemaal van deze tijd.
Deze Giant Contend SL 2 Disc een ideale racefiets voor de wielrenner die een sterke en comfortabele racefiets zoekt die op alle fronten goed presteert, zonder te veel geld uit te geven.

_

Prijs/kwaliteit Verhouding

De Contend SL2 Disc heeft een aluminium frame, “overdrive” voorvork van carbon en een zadelpen van carbon. De D-Fuse carbon zadelpen is het geheim van deze racefiets. Deze zadelpen is van carbon en speciaal vormgegeven met de vlakke achterkant, waardoor hij trillingen van het wegdek goed kan dempen. Je bekken en onderrug worden daarmee ontlast en zo bespaar je ook nog eens energie.

De S-R2 Disc wielen hebben mooie, modern brede en hoge velgen. De 28mm banden zijn tubeless en zorgen voor nog wat extra comfort. Ook zorgen de bredere banden op klinkerwegen voor een lagere rolweerstand. De steekassen zorgen voor een prima stijve wielset.

Verder heeft deze top racefiets een volledige Shimano Tiagra groep, incl. hydraulische schijfremmen.

De kabels lopen allemaal mooi intern door het frame en komen pas bij de achterbrug weer tevoorschijn. De kleurstelling is subtiel en mooi rustig.

Je zou verwachten dat deze fiets boven de €1500 zou zijn. Maar nee. De Contend SL2 Disc kost €1199,-!!

image

Nieuws