0%

Custom strandfiets

custom strandfiets

Hoe de perfecte, mooiste of snelste strandfietser precies eruit ziet, daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Wij denken dat deze custom opgebouwde beachracer echter wel een goede kans maakt.

custom strandfiets
_

Custom Opgebouwde Strandfiets

Van deze beachracer bestaat er maar 1 ter wereld. Hij is namelijk helemaal custom ontworpen en gewrapped door de mannen van Wrap My Bike.

Het betreft hier een carbon Giant XTC frame, welke dus een transformatie heeft ondergaan. Alle onderdelen zijn geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te gaan op het strand.

De wielen hebben oranje lichtlopende en goed afgedichte Hope naven met snelle 29-er Vittoria Tattoo Light banden. Er zit een 11-speed Sram Rival groep op met een 46 tands ovaal Q-rings blad van Rotor.

Remmen gebeurd met mechanische schijfremmen, stuurpen, zadelpen en zadel zijn van Fizik.

_

3T Strandstuur

Een recht MTB stuur, een écht racestuur (mag sinds 2019) of een speciaal strandstuur; veel keuze en ieder zijn voorkeur. Op deze strandfiets zit een 3T Superghiaia stuur. Dit stuur is onder breder voor extra controle, handig voor de technische secties tijdens een strandrace.

Met je gewone mountainbike op het strand rijden kan, maar een strandfiets/beachracer is in vergelijking met een gewone mountainbike hier natuurlijk vele malenl geschikter voor.

Een verende voorvork is kwetsbaar en overbodig op het strand. 3 bladen voor zijn ook niet nodig en noppenbanden leveren alleen maar onnodig extra weerstand op.

Hoe de perfecte strandfiets er precies uit ziet, daar zijn de meningen over verdeeld. Wel of geen schijfremmen, aluminium of carbon frame, welke wielen, welke bandenkeuze , welke stuur etc.

Wij adviseren je graag bij het samenstellen van jouw ultieme strandracer.

AfgeleverdNieuws