0%

Custom Cervélo S5 afgeleverd


Standaard is de 2019 Cervélo S5 al gaaf en snel. Maar deze fiets kan nog specialer, sneller en lichter worden. Dat is precies wat wij mochten doen bij deze custom Cervélo S5. Wat is dit een waanzinnige fiets geworden!!!

_

RX4 FlatMount Remmen

Hope remmen zijn vooral bekend bij downhill en enduro mountainbikers, maar de laatste jaren wordt het ook populairder bij XC rijders en wielrenners. En terecht, want de Hope remmen zijn vaak beter en lichter dan de standaard Shimano en SRAM remmen.

Deze prachtige Cervélo S5 hebben wij opgebouwd met de nieuwe RX4 remmen van Hope. De oranje geanodiseerde RX4 flatmount remmen hebben 4 zuigers en zijn uit één stuk gefreesd.

Deze remmen zijn zo ontworpen dat er bij 160mm rotors geen adapter gebruikt hoeft te worden. De Hope 160mm rotors hebben trouwens ook een oranje geanodiseerde spider.

De overige onderdelen zijn trouwens ook bijzonder:

  • Bidonhouder: Vico Carbon van Elite > 23 gram
  • Computer mount: Barfly computer mount.
  • Zadel: Fizik Antares zadel met carbon brug.
  • Pedalen: Speedplay
  • Crankstel: Rotor qrings met carbon buitenblad
  • Banden: Continental 5000
_

Industry Nine wielen

Wat deze Cervélo ook mooi en bijzonder maakt zijn de Industry Nine wielen. Wij zijn sinds kort ook dealer van de high-end Amerikaanse merk.

Deze opgebouwde S5 heeft een i9.65 achterwiel. Dit houdt in; een 65mm hoge carbon velg (21mm interne breedte, 31mm externe breedte)
Extreem aerodynamisch en licht van gewicht (845 gram voor het complete achterwiel)

Het voorwiel is een i9.45 model. 45mm hoge velg dus. Slechts 690g voor het complete voorwiel. Interne breedte van deze velg is ook 21mm. Extern is deze iets minder breed dan de i9.65, namelijk 29.50mm

De naaf is de Torch van Industry Nine. Ook oranje geanodiseerd zodat deze 100% matched bij de Hope remmen.
Deze naaf heeft 3 pallen, 60 aangrijppunten (360graden : 60 = 6 graden)

Wat het helemaal afmaakt zijn de oranje geanodiseerde spaaknippels.

custom cervelo s5

Nieuws