Wij hebben een prachtige Cervélo Caledonia-5 in de “oasis” kleur mogen uitleveren aan een klant.

De kleur “oasis” is een gave metallic turquoise, met opvallende cyaan kleurige decals.

De klant was weg van de frame kleur, maar niet enthousiast over de cyaan kleurige decals. De mannen van Wrap my Bike hebben een Cervélo decal in glimmend zwart geprint en mooi over de cyaan kleurige decal geplakt. Zo doen wij dat 🙂

_

Voor Avontuurlijke Ritjes

De Caledonia-5 is een ideale racefiets voor lange en avontuurlijk ritjes. Lange ritten hebben meestal alles in zich; glad asfalt, bospaadjes, gravelpaden etc. De Cervélo Caledonia-5 is een fiets die al dit soort paadjes aan kan; Minder stijf, meer comfort, ruimte voor 34mm banden maar toch wel een redelijke “race geometrie”

Dit model is uitgevoerd met Force eTap AXS groep en mooie hoge velgen in de  Reserve wielen.

De “Standaard” Caledonia-5 in kleur “Oasis”

_

De Caledonia-5 is Comfortabel

De Cervélo Caledonia-5 kan dus alle “paadjes” aan. Een soort “do it all” racefiets dus. Hoe kan dit? Cervélo heeft de liggende achtervork van de Caledonia-5 iets langer gemaakt. Dit zorgt voor iets meer comfort en tractie bij steile klimmetjes over grof terrein.

De BB is een paar millimeter verlaagd en de “trail” is langer geworden. Daarmee is meer “stuur stabiliteit” toegevoegd, zonder veel aan direct stuurgedrag in te leveren. De iets grotere trail zorgt ervoor dat de Caledonia-5 stabieler over oneffen wegen rijdt.

Verder heeft de Caledonia-5 een slimme interne kabelgeleiding, waarbij je makkelijk spacers kunt verwijderen of toevoegen, zonder de kabels opnieuw te moeten leiden. Ook kan je er spatborden opzetten en zo de hele winter doorrijden.

_

Caledonia-5 Bikeradar Review