Cervélo S5 met Princeton wielen

cervelo

Wat krijg je als je iets Nederlands (Pon/Cervélo) mixt met iets Engels (Princeton), Deens (Ceramicspeed) en Italiaans (Campagnolo)

JUIST; een werkelijk onwijs bijzondere racefiets 🙂 en waarschijnlijk de meest aerodynamische welke wij ooit hebben opgebouwd.

Wij hebben afgelopen jaar iemand super blij mogen maken met een onwijs unieke racefiets, de Cervélo S5 met Campagnolo Super record EPS en Princeton wielen,

_

Super Record EPS

Dat Campagnolo garant staat voor schoonheid weet iedereen wel, maar de nieuwe 12-speed Super Record EPS groep is echt een piece of art.

De Campagnolo Super Record EPS Disc groep is het beste wat er te krijgen is. De groepset is volledig gemaakt van alleen maar hoogwaardige en super duurzame materialen als carbon en titanium.

De kettingbladen, ketting en cassette zijn zo vormgegeven, dat ze heel soepel en snel schakelen. Dit wordt versterkt door het feit dat deze groepset volledig elektronisch schakelt. Ondanks dat de groep elektronisch is, kan deze uitstekend tegen water.

Deze Super Record EPS groepset heeft schijfremmen, waardoor je in alle omstandigheden bent verzekerd van goede remprestaties. De speciale rotors zorgen ervoor dat deze tegen hele hoge temperaturen kunnen, maar ook snel afkoelen in bijvoorbeeld een lange afdeling.

In de remklauwen zitten magneten om de remblokken na het inknijpen weer uit elkaar te krijgen.

ceramicspeed campagnolo

Het upgraden van de Campagnolo Super Record EPS Disc groep is haast onmogelijk. Op één punt kan je een upgrade doen en dat is de standaard derailleurkooi te vervangen voor een OSPW System van CeramicSpeed

OSPW System staat voor Oversized Pulley Wheel System.  Het OSPW Systeem heeft namelijk geen 11T wieltjes maar één 13T en een super grote 19T.

Je bespaart met het OSPW Systeem zo’n 2.5-16 watt. (Afhankelijk van het vermogen wat je trapt en de staat van de ketting/cassette)

De besparing komt door het volgende:

  • De ketting maakt minder scherpe hoeken, door de grotere diameter van de wieltjes.
  • Het lager in het wieltje draait langzamer, dus is er minder weerstand.

De ketting heeft t.o.v. een 11T wieltje wel meer contactoppervlakte-wrijving, maar deze wrijvingsweerstand is vele malen kleiner dan het voordeel van de grotere hoeken.

_

Princeton WAKE 6560 Wielen

Princeton bestaat uit een groep elite roeiers die wielrenners werden en triatleten. Allemaal vastbesloten om de meest baanbrekende en allersnelste fietswielen te creëren die je je maar kunt voorstellen!

En dat is gelukt. Filippo Ganna rijdt al sinds kort op deze wielen en vliegt sindsdien!

De aero-efficiëntie van deze Princeton WAKE 6560 wielen met de unieke, gegolfde velg is ongeëvenaard. Na 4 jaar onderzoek en ontwikkeling werden de resultaten bevestigd in de windtunnel en in wedstrijden op de weg.

Ben je op zoek naar de aller- allersnelste racefietswielen, zoek dan niet verder.

Princeton
Princeton
Princeton