Cervélo S5 afgeleverd

cervelo-s5-racefiets

cervelo-s5-racefiets


Salomo Bikes is een snoepwinkel! O nee, een fietsenwinkel. Ach soms weten wij het ook niet meer, met zo veel moois en lekkers 🙂

Wij hebben onlangs een ONWIJS gave racefiets mogen afleveren aan een klant. Namelijk de 2019 Cervélo S5 2019 met een Ultegra Disc groep, 4iii vermogenmeter, Wahoo bolt navigatie en mooie hoge carbon velgen.

_

De voorbouw van de Cervélo S5

Het meest opvallende detail aan de 2019 Cervélo S5 is wel de voorbouw (stuur en stuurpen). De voorbouw ziet er niet uit als die van een klassieke racefiets, maar wie op zoek is naar efficiëntie en aerodynamica snapt dat je soms buiten de kaders moet denken. En dat doet Cervélo, met als gevolg de V-vormige stuurpen.

Volgens de ontwerpers zorgt dit ontwerp voor een winst van 5,5 watt. En dat is echt flink veel. Daarnaast zorgt deze V-vorm er ook voor dat de stuurpen stijver is en dat de kabels makkelijker intern weggewerkt kunnen worden.

image
_

Updates 2019 S5

De 2019 S5 is alweer de derde generatie van het high-end aeromodel van Cervélo. De veranderingen die hij voor 2019 heeft gekregen, levert de fiets een lager gewicht, verbeterde aerodynamica en nóg betere handling op.

In vergelijking tot de tweede generatie is het 2019 S5 frame 90 gram lichter, heeft hij een verminderde luchtweerstand van 5,5 watt, een hogere stijfheid van 13% in het balhoofd en 25% bij de bottom bracket én een lagere positie van het bottom bracket.

Ook heeft de S5 een langere trail voor betere controle op hogere snelheid. Tot slot biedt het frame ook nog eens ruimte aan 30mm banden.

cervelo-s5-racefiets-review