Een compleet zwarte Cérvelo Áspero is al spectaculair, maar een Áspero in deze “purple sunset” kleur, is echt een eye-catcher!

En het mooiste is…. we hebben er één op voorraad staan in de winkel (voorlopig)

Maat 58 met Shimano GRX DI2 groep.

_

Cervélo Áspero

Hieronder 10 punten waarin de Cérvelo Áspero zich positief onderscheid van andere gravelbikes:

  1. De Áspero stuurt licht op lage snelheid maar is ook stabiel op hogere snelheden.
  2. De offset van de voorvork kan worden aangepast met behulp van een soort “flip chip” naar gelang de wiel keuze (700 of 27.5″), waardoor je altijd de juiste trail hebt.
  3. Frame gewicht onder de 1kg (incl. frame lak, maat 56cm)
  4. Er is ruimte voor 700x42mm én/of 27.5″x49mm banden.
  5. De Áspero heeft géén kwetsbare “gimmicks” zoals scharnierpunten, stuurpen met vering etc. De Áspero is puur gemaakt voor snelheid op gravel, bosweggetjes, polder/graspaden, klinkerwegen etc.
  6. Comfort wordt bereikt door de carbon lay-up, de banden, de laag aangezette staande achterbrug, de 420mm lange liggende achterbrug en de ronde 27.2mm zadelpen.
  7. Er is een Bento mount op de bovenbuis
  8. Er is ruimte en bevestigingspunten voor 3 bidonhouders.
  9. De kunststof beschermplaat bij de BB/onderbuis voorkomt schade door impact van stenen.
  10. De kleur keuzes 🙂
_

Trail Mixer

De offset van de voorvork kan worden aangepast met behulp van een soort “flip chip” naar gelang de wiel setup, waardoor je altijd de juiste trail hebt. Cérvelo noemt deze “chip” de TrailMixer.

De trail is zo altijd tussen de 56- en de 60mm, of je nu met Panaracer Gravel King SK Sport in 700x38mm rijdt of met een 47mm brede, 27.5″ Maxxis Rambler EXO TR band.

trail mixer cervelo
_

Shimano GRX DI2

De Shimano GRX groep onderscheidt zich met zijn gravel specifieke componenten, geoptimaliseerde overbrengingsopties, robuuste onderdelen en stille, betrouwbare en stabiele aandrijflijn van de rest van de componenten wereld.

De GRX RX-815 DI-2 achterderailleur heeft een geïntegreerde kettingstabilisator; dit zorgt voor stillere fietservaring en betrouwbaarder en nauwkeuriger schakelen op grof terrein.

Voor ritten op asfalt heeft de derailleur een aan-/uitschakelaar voor de kettingspanner.

image