0%

Cannondale Supersix Evo Neo

elektrische racefiets

I got chills, they’re multiplying
And I’m losing control
‘Cause the power, you’re supplying
It’s electrifying
.

Bovenstaande komt natuurlijk van de musical/film Grease, maar het had net zo goed over de Cannondale SuperSix EVO serie kunnen zijn!

Cannondale lanceert een E-bike-versie van de SuperSix EVO racefiets. De SuperSix EVO Neo heeft een MAHLE ebikemotion 250W motor in de achternaaf en een verborgen batterij in het frame.
Heuvels worden vlak met deze elektrische racefiets. Tegenwind verdwijnt. Snelheid heerst. Dit is alles wat je leuk vindt aan rijden – versterkt.

elektrische racefiets
_

Supersix Evo Neo 3

Deze elektrische racefietsen van Cannondale hebben dus een MAHLE ebikemotion 250W motor in de achternaaf en een batterij van 250 Wh welke mooi in de onderbuis verborgen zit.

De bediening gebeurd vanaf een “controller” op de bovenbuis. Deze is super gebruiksvriendelijk én zo blijft uw stuur mooi vrij van kabels en dergelijke. Het systeem biedt drie ondersteuningsniveau’s.

Nu hoor ik u denken; dit zal wel een zware racefiets zijn. Nou dat is dus niet zo. De Supersix Neo 3 is de zwaarste van de drie elektrische racefiets modellen van Cannondale en weegt slechts 12.4 kg. De Neo 1 weegt 11.3kg. Dat komt ook omdat de ebikemotion achternaaf en de batterij slechts 3.5kg wegen.

Dan de actieradius. Deze iss afhankelijk van veel factoren, maar is +/- 75km. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan je een extra accu kopen welke in de bidonhouder geplaatst wordt. Dan wordt de actieradius bijna verdubbelt!

_

Ervaar Het Zelf

Hierboven beschreven we de SuperSix Neo 3 al even. Wat we toen bijna vergaten was het niet elektrische deel van de fiets. Dit is ook het benoemen waard. Een stijf en aerodynamisch frame van carbon, 28mm Vittorio Rubino banden, schijfremmen, en een Shimano 105 groep. De prachtige en slimme verborgen kabelgeleiding maken deze e-bike helemaal compleet.

Wij en Cannondale kunnen natuurlijk wel mooi schrijven dat deze elektrische racefiets waanzinnig goed is, de drie ondersteuningsstanden gewoon “precies goed” zijn en de 28mm banden comfort bieden. Maar het beste is om het zelf te ervaren en te testen.

Daarom hebben wij de Cannondale SuperSix Neo 3 in de winkel welke je kunt testen.

Nieuws