In het jaar 2003 reden de wielrenners van het “Saeco” team de Tour de France met de nieuwe Cannondale “Six13”. Dat was destijds de eerste racefiets van carbon die Cannondale uitbracht. Want vanaf de productie van het eerste raceframe in 1983 was Cannondale “heer en meester” in de ontwikkeling en productie van oversized aluminium frames.

Vandaag de dag is er een enorme kennis van carbon bij Cannondale, maar is Cannondale ook nog steeds één van de weinige fiets fabrikanten met enorme kennis en kunde van aluminium.

Met de dertiende generatie van het CAAD frame (Cannondale Advanced Aluminium Design) is de cirkel eigenlijk rond.
Kan je (wellicht van vroeger) het “Periodiek systeem der elementen” herinneren, wat in het scheikunde lokaal hing? Welke element is vakje 13? Weet je het niet meer… geeft niet, wij helpen. Het is Al… van Aluminium. 🙂

_

Aluminium Broertje van de SuperSix EVO

De SuperSix en de SystemSix zijn natuurlijk twee waanzinnig goede modellen, maar niet binnen ieders budget en wensen.
Cannondale heeft in al die jaren daarom ook de CAAD modellen verder ontwikkeld.
Waarbij de CAAD12 nog vrij traditioneel oogde, met ronde buizen en een hoge staande achtervork is de CAAD13 een stuk moderner.

De CAAD13 is dan wel nog steeds van aluminium, de buisvormen zijn wel meer zoals je die ziet op modellen van carbon; Ze hebben een “kammtail” vorm. Deze vorm is nog steeds stijf, maar vooral een heel stuk aerodynamischer dan een gewoon ronde buisvorm.

Door de laag aangezette staande achtervork en de interne klemming van de aero zadelpen is de CAAD13 eigenlijk een aluminium kopie van de SuperSix EVO.

De laag aangezette achtervork zorgt voor een stijve achterdriehoek en tegelijkertijd voor meer comfort bij de zadelpen. De voorvork is wel van carbon en filtert veel oneffenheden van de weg. Een erg uitgekiend aluminium frame dus.

_

Voor Wie is de CAAD13 Geschikt?

De Caad13 heeft een licht én comfortabel frame. De Caad13 heeft voldoende ruimte voor banden van 30 mm om het comfort te vergroten.

De Caad13 past écht bij jou als je niet terug deinst van een lange toertocht. Maar ook zeker op de kortere afstanden komt deze racefiets tot zijn recht. De Caad13 is geschikt voor elke afstand en ook een heerlijke racefiets voor de Limburgse heuvels.

De Caad13 Disc Tiagra, heeft hydraulische schijfremmen en een betrouwbare 2×10 speed Shimano Tiagra groepset.

Oja, de CAAD13 heeft  hele subtiele drager- en spatbordbevestigingen. Hierdoor is deze racefiets ook geschikt voor woon-werkverkeer en kun je prima uit de voeten op een nat wegdek en regenachtige dagen.

Wij hebben de CAAD13 in diverse maten op voorraad; Zie hieronder.
Dit model, met schijfremmen en een 2×10 speed Tiagra groep kost €2099,-.