biologisch smeermiddel fiets

In ongeveer 98% van alle producten die bedoeld zijn voor het schoonmaken en smeren van je fiets zitten schadelijke chemische grondstoffen! (te herkennen aan de veiligheidssymbolen op de verpakking)

98%…..dat is veel hè… en dat terwijl we juist proberen zo goed mogelijk met onze planeet om te gaan.

Bij Airolube zijn ze op een missie. Zij willen de veiligste, schoonste en beste producten ontwikkelen voor het reinigen, smeren, onderhouden en beschermen van alles. Zo zorgen zij ervoor dat het leven op onze planeet voor iedereen veiliger, eerlijker, gezonder en beter wordt. Zodat wij, onze kleinsten en al onze toekomstige generaties kunnen blijven genieten van deze wereld. Ontdek de kracht van natuurlijk en duurzaam!

Van plant tot product

Van het land

Grondstoffen van de akkers uit de directe omgeving zoals koolzaad, suiker en pulp worden toegepast binnen de Airolube producten.

Onderzoek & productie

In hun eigen research & development laboratorium worden recepten onderzocht, ontwikkeld en getest en vervolgens afgevuld.
_

Geen PTFE

PTFE staat voor “Polytetrafluoroethyleen” en is in de volksmond beter bekend onder de merknaam “Teflon”. Het is een soort plastic dat gebruikt kan worden om een water- en vuilafstotende coating te maken. Het zorgt er ook voor dat twee oppervlakken makkelijk over elkaar kunnen glijden. Het zijn deze toepassingen die Teflon (PTFE) populair maken als toevoeging in smeermiddelen.

“PTFE wordt niet afgebroken in de natuur en heeft de eigenschap zich eenvoudig te verspreiden in het milieu en kunnen zich ophopen in het menselijk lichaam, in het lichaam van dieren of in planten”.

Kort gezegd levert het smeren van één fiets geen schade op aan het milieu. Maar bij ALLE fietsen in Nederland is dit natuurlijk een ander verhaal. Bij mensen kan een PTFE damp of ophoping irriterend zijn en kan het zelfs zorgen voor griepverschijnselen.

Vogels zijn trouwens zelfs zeer gevoelig voor PTFE en kunnen hier zelfs aan overlijden.

Airolube gaat de strijd aan tegen PTFE. Zo heeft Airolube een complete lijn van smeer- en reinigingsproducten weten te maken op basis van natuurlijke ingrediënten zoals koolzaad. Deze lijn is helemaal biologisch afbreekbaar en dus ook vrij van PTFE. Wanneer je kiest voor Airolube kies je voor een schonere, net zo goed onderhouden fiets in een schonere en veiligere wereld.

_

Let’s Clean Green

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je fiets verlengt de levensduur. Het staat vast dat kettingen en tandwielen die regelmatig opnieuw worden gesmeerd tot wel 2000km langer meegaan.  Airolube Cleanest Bike Essentials is een handig pakket boordevol groene schoonmaakmiddelen voor de fiets.

Onderhoud je fiets met de plant-based en biologisch afbreekbare producten van Airolube. Laat je fiets stralen met de zoutvrije bikeshampoo, Super Wash. Ontvet de ketting met Super Degreaser om vervolgens de ketting supersnel en eenvoudig te smeren met de op met koolzaadolie gemaakte Chain Oil. Voorkom de hechting van vuil en vet op het frame door een na te behandelen met Speedwax. Deze producten worden gebundeld in een handige 6 Liter emmer, voorzien van het essentiële schoonmaakgereedschap voor goed fietsonderhoud. Een handige spons en microvezeldoek voor een goede reiniging. Maar ook een frameborstel en kettingborsteltje mogen niet ontbreken in de toolkit van de echte fietser.

Inhoud:

  • 100ml Airolube Chain Oil
  • 500ml Airolube Super Wash
  • 500ml Airolube Super Degreaser
  • 200ml Airolube Speedwax
  • Spons
  • Microvezeldoek
  • Kettingborstel
  • Frameborstel
  • Emmer

Een mega complete set dus en dat voor slechts €39,95!

_

Airolube Chainwax

Airolube Chainwax is een plantaardige kettingwax ontwikkeld om de fietsketting optimaal te beschermen.

De Airolube Chainwax is eenvoudig te gebruiken en bij te houden. De wax dringt diep door tussen de schakels en zorgt voor een water en vuilafstotende beschermlaag. Hierdoor trekt de ketting minder vuil aan en verlengt het de levensduur van de ketting. Ook in natte en koude omstandigheden houdt de Airolube Chainwax een uitstekende werking. Na een lange of natte fietstocht de ketting afnemen met een droge doek. Een nieuwe laag kettingwax aanbrengen op iedere schakel. Laat de Chainwax een kwartiertje intrekken, de fietsketting is weer helemaal klaar voor zijn volgende rit.

De Airolube Chainwax is net als alle andere Airolube producten biologisch afbreekbaar.

_

Airolube Chainoil

De Airolube Chainoil is ontwikkeld op basis van Nederlands geteelde koolzaadolie.

Airolube Chainoil is een natuurlijk allround smeermiddel dat ervoor zorgt dat de fietsketting het hele jaar door soepel blijft lopen. Deze kettingolie is geschikt voor alle weertypen.

De Airolube Chainoil is ontwikkeld op basis van Nederlands geteelde koolzaadolie. Deze vervanger van traditionele olie is ultra duurzaam, biologisch afbreekbaar en de verpakking is 100% recyclebaar. Door de hoge VI-index van de Airolube Chainoil is deze olie minder gevoelig voor temperatuurschommelingen dan traditionele minerale oliën. Waardoor de Airolube Chainoil een stabiele smerende werking heeft bij zowel hogere als lagere temperaturen. De kettingolie smeert de schakels van de ketting en zorgt voor een lagere frictie tussen de verschillende schakels en onderdelen. Hierdoor schakel je soepeler en bespaar je op de wattages. De unieke formule van Airolube dringt eenvoudig door tussen de schakels en beschermt vanuit hier de ketting tegen roesten, piepen en kraken.

Airolube Chainoil  en de Airolube Chainwax kosten beide €9,95 voor 100ml.